Καταρρέουν οι καθημερινές εφημερίδες

>> 12/23/2008

Καθίζηση έχουν υποστεί οι μεγάλες εφημερίδες, που μαζί με την οικονομική ζημιά, ανησυχεί πλέον τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τα διευθυντικά στελέχη. Η καθίζηση αυτή φαίνεται κυρίως τις μέρες που δεν υπάρχουν δώρα και προσφορές, και στις οποίες αποτυπώνεται η απήχηση της εφημερίδας.

Χαρακτηριστικό της κατρακύλας είναι η πανελλαδική κυκλοφορία των «Νέων», που έπεσε στα 39.800 φύλλα (στην Αθήνα ήταν 23.740), πτώση πρωτοφανής για μια χώρα με 10.000.000 πληθυσμό. (Η «Ελευθεροτυπία» πούλησε 34.250, ο «Ελεύθερος Τύπος» 29.960 και το «Έθνος» πούλησε 52.880 γιατί είχε το Στοίχημα).

Το τι φταίει είναι ορατό. Τα ΜΜΕ έχουν γίνει αναξιόπιστα, ο κόσμος θεωρεί ότι δεν γράφουν την αλήθεια, αλλά αυτά που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Επίσης ότι οι εφημερίδες είναι γερασμένες, δεν μπορούν να ξεπεράσουν την τηλεόραση και ο αναγνώστης πλέον δεν έχει τίποτα περισσότερο να μάθει απ' αυτά που ακούει από την πληθώρα των ραδιοφώνων και βλέπει από τα δελτία των καναλιών.

Και βέβαια αντί να προσπαθούν να ανανεωθούν, να προσφέρουν ενημέρωση πραγματική, ουσιαστική και όχι επιφανειακή, για τη δημιουργία εντυπώσεων, εφησυχάζουν καλύπτοντας, κρύβοντας θα λέγαμε, την αδυναμία να παραγάγουν κάτι το καινούργιο με την... εξαγορά αναγνωστών με... καθρεπτάκια και χάντρες...

paron

1 comments:

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2010 στις 12:54 μ.μ.  

Δηλαδή πόσα χρόνια έπρεπε να περάσουν για να καταλάβουν οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι εκδόσεως ότι ο κόσμος αγοράζει τα "σκουπίδια" τους αποκλειστικά και μόνο για τα δώρα και τις προσφορές τους!!! Πού να στείλω ... τα φάσκελα;;;

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP