Η ΚΑΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ

>> 12/14/2008

Το ένα τέταρτο της ημέρας μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη πέρασε ο μέσος Ελληνας τηλεθεατής το τριήμερο της οργής που ακολούθησε τη δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου. Οπως παρατηρήθηκε και πέρυσι τις ημέρες των καταστροφικών πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, οι κρίσεις ευνοούν την τηλεόραση, που ανατρέποντας τη φυσιολογική ροή προγράμματος έλκει το βλέμμα του σοκαρισμένου τηλεθεατή. Από την Κυριακή έως και την Τρίτη, οπότε τα εγχώρια κανάλια άρχισαν σταδιακά να μεταδίδουν μαραθώνιους απευθείας συνδέσεων για την κάλυψη των επεισοδίων, ο χρόνος τηλεθέασης ανά τηλεθεατή σύμφωνα με την AGB άγγιξε τα 377 λεπτά, δηλαδή σχεδόν έξι ώρες και τριάντα λεπτά. Την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ο χρόνος δεν ξεπερνούσε τα 345 λεπτά. Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκε ότι έστω για ένα λεπτό άνοιξε την τηλεόραση το 86,4% του ελληνικού πληθυσμού.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τηλεθεατών στράφηκε, όπως είναι φυσικό, στη βραδινή ζώνη ενημέρωσης (από τις 8 έως τις 9) και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το κοινό των δελτίων τις ημέρες των μεγάλων ταραχών αυξήθηκε κατά μισό εκατομμύριο τηλεθεατές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η συνολική τηλεθέαση της ζώνης άγγιξε το 43,4%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 4,4 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ελεύθερος Τύπος

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP