Καμπάνα 30.000 στον ΣΚΑΪ για τον Οίκο Ηδονής

>> 11/15/2008

Θύμα του γνωστού πουριτανισμού του ΕΣΡ έπεσε χθες ο «ΣΚΑΪ ΤV», ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30.000 ευρώ, επειδή πρόβαλε προ 5μήνου τις γνωστές «πορνό» σκηνές που μεταδίδει η εκπομπή «Οίκος Ηδονής».

Το ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου διαφώνησαν για το ύψος της ποινής, επικαλέστηκε το Σύνταγμα και την υποβάθμιση της ποιότητας. Ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης τόνισε ότι «το ΕΣΡ είναι εφαρμοστής του Συντάγματος και κρίνει σύμφωνα με την κρατούσα ηθική, βασιζόμενο σε αόριστες νομικές έννοιες. Ως εκ τούτου» πρόσθεσε, «ο "ΣΚΑΪ" μπορεί να προσφύγει στο ΣτΕ, προσβάλλοντας την απόφαση του συμβουλίου».

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν το ΕΣΡ έχει τιμωρήσει με διάφορες ποινές -για δήθεν λόγους ηθικής- τον «Βest FΜ» (με αναστολή λειτουργίας για βωμολοχίες του Γρ. Ψαριανού», το «Μega» (με 100.000 ευρώ για το φιλί σε σίριαλ του Χρ. Παπακαλιάτη), το «Love ΤV» (για τα περί διαπίστωσης παρθενίας των κληρικών), τον «ΑΝΤ1» (με 300.000 ευρώ για βωμολοχίες στο σίριαλ «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαϊμη») και το «ΤV Μagic» για τη γνωστή εκπομπή «Θύρα 7». Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό «Εxtra 3» (εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» 10/10/2008, λόγω μετάδοσης -χωρίς αίσθημα ευθύνης- πληροφοριών περί δήθεν επικείμενης κατάρρευσης ελληνικής τράπεζας».

ethnos

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP