Προσφυγή Ντενίση στο ΕΣΡ κατά της εκπομπής «Αλ τσαντίρι νιούζ»

>> 11/26/2008

Οι πρωταγωνιστές μιας ασυνήθιστης μάχης πήραν θέση χθες έξω από την αίθουσα της ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η κυρία Μιμή Ντενίση κατέθεσε εναντίον του Alpha και του Λάκη Λαζόπουλου, έπειτα από προσφυγή της στο ΕΣΡ κατά της σατιρικής εκπομπής «Αλ Τσαντίρι νιουζ».

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι η κυρία Ντενίση, χωρίς την κάλυψη φωτογραφικής ή τηλεοπτικής κάμερας, μόνη της, ανέβηκε στον 3ο όροφο του κτιρίου του ΕΣΡ. «Ψύχραιμα», όπως έγινε γνωστό αργότερα, εξέθεσε στα μέλη του Συμβουλίου τους λόγους για τους οποίους θίχτηκε η αξιοπρέπειά της.

Την ημέρα του γάμου της με τον κ. Σωτήρη Πολύζο στις 30 του περασμένου Σεπτεμβρίου στον Alpha μεταδιδόταν η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Σύμφωνα με την κυρία Ντενίση, τα όσα ειπώθηκαν στον τηλεοπτικό αέρα με φόντο τις εικόνες από το Μυστήριο «εξέθεσαν την τιμή της, διέσυραν την οικογένειά της, έθιξαν την υπόληψή της, πρόσβαλαν το παιδί της».

Τις κατηγορίες της κλήθηκε να αντικρούσει ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha. Και όπως αναμενόταν, στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» είναι σατιρική εκπομπή, ότι δεν υπήρχε πρόθεση κακοήθειας, ότι το γεγονός του γάμου συνέβη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Η κυρία Ντενίση δεν ζήτησε να σταματήσει ο Λάκης Λαζόπουλος ή το κανάλι να ασχολείται μαζί της, «ζητά να τιμωρηθεί το κανάλι», απάντησε ο πρόεδρος της Αρχής κ. Ιωάννης Λασκαρίδης. Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα καταθέσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους την ερχόμενη Τρίτη. «Πρέπει εμείς να πούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η σάτιρα, αν υπάρχουν όρια σε αυτήν», είπε ο κ. Λασκαρίδης.
Και Κυριακού κατά «Ελληνοφρένειας»

Η διαμάχη αυτή δεν ήταν η μοναδική στη συνεδρίαση του ΕΣΡ. Πριν από την κυρία Ντενίση, θέση κατηγόρου είχαν ο κ. Ισίδωρος Κούβελος και ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας Golfing Developments που στράφηκαν με προσφυγή τους εναντίον ρεπορτάζ σε δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το εδώλιο του ΕΣΡ έκλεισε μετά το μεσημέρι με την προσφυγή του κ. Μίνω Κυριακού κατά του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ και της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ψευδή γεγονότα. Από τη δική του πλευρά το κανάλι υποστήριξε ότι όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων ήταν «γεγονότα».

Πρόστιμα

Το ΕΣΡ χθες επέβαλε πρόστιμα ύψους 268.000 ευρώ σε τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς. Στον ΑΝΤ1 200.000 ευρώ για τη «Στιγμή της αλήθειας», 50.000 ευρώ στον Alpha για ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων με τίτλο «ο 3ος βαλκανικός πόλεμος» και 15.000 ευρώ στο Extra έπειτα από προσφυγή του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Βλάχου για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του. Ειδικότερα, από την πλευρά του ΑΝΤ1 στο υπόμνημα που κατέθεσε στο ΕΣΡ για τη «Στιγμή της αλήθειας» υποστηρίζεται ότι το παιχνίδι «επιβραβεύει την ειλικρίνεια του ατόμου» ενώ ο ειδικός παλμογράφος «προσφέρει μια αντικειμενική παράμετρο» στις απαντήσεις των συμμετεχόντων

e-tipos

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP