Προθεσμία μέχρι το Σάββατο για το ζεύγος Καρβέλα - Πάνια

>> 11/13/2008

Προθεσμία μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου πήραν από το αυτόφωρο δικαστήριο ο συνθέτης Νίκος Καρβέλας και η παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ καθώς δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο.

Νωρίτερα σε βάρος τους ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και συγκεκριμένα για παράβαση του άρθρου 45 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για μη συμμόρφωση σε σήμα, εξύβριση, απειλή και απείθεια.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε με χειροπέδες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ σε δηλώσεις του ο δικηγόρος τους κ. Βασίλης Χειρδάρης χαρακτήρισε τη σύλληψη των εντολέων του «χολιγουντιανής παραγωγής». Παράλληλα, ο κ. Χειρδάρης έκανε λόγο για βιαιότητα των αστυνομικών, ενώ σημείωσε ότι οι πελάτες του δεν αντιλήφθηκαν το σήμα των αστυνομικών για αυτό και δεν σταμάτησαν.

Ο …νόμος του Καρβέλα και της Πάνια

Πως όμως, ξετυλίχθηκε το σκηνικό που θύμιζε γύρισμα από χολυγουντιανή ταινία δράσης; Γιατί ο καλλιτέχνης και η σύζυγος του τράβηξαν την κατάσταση στα άκρα βρίζοντας χυδαία και κάνοντας άσεμνες κινήσεις στους αστυνομικούς αδιαφορώντας για τις συνέπειες του νόμου;

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις δέκα χθες το βράδυ. Το θηριώδες Range Rover με τα φιμέ τζάμια (τα φιμέ τζάμια δεν επιτρέπονται σύμφωνα με τον ΚΟΚ), εκινείτο στη ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου. Βρισκόταν στο ύψος της Σχολής Ευελπίδων όταν ένα περιπολικό του τοπικού τμήματος, που θεώρησε ύποπτο το όχημα πλησιάζει και ζητά από τον οδηγό να σταματήσει για έναν τυπικό έλεγχο.

Φυσικά το πλήρωμα δεν γνώριζε ότι μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητο επέβαινε το ζευγάρι των εγχώριων σταρ που όπως έδειξε η συνέχεια δεν επιτρέπουν σε κανένα και ποτέ να τους σταματούν για έλεγχο! Έτσι, ο οδηγός προτίμησε αντί να σταματήσει και να υποβληθεί σε μια τυπική διαδικασία που δεν θα κρατούσε πάνω από πέντε λεπτά, να πατήσει προκλητικά γκάζι για να εξαφανισθεί μετατρέποντας τη Βάρης Κορωπίου σε …πίστα του Μονακό!

Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται… Ο κ. Καρβέλας, παρά τις εκκλήσεις και τα σήματα των αστυνομικών που τον κατεδίωκαν πέρασε ένα πορτοκαλί και ένα κόκκινο ενώ στη δεύτερη απόπειρα να παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη, το περιπολικό, πρόλαβε και πετάχτηκε μπροστά του για να τον ακινητοποιήσει.

Αποφασισμένοι οι αστυνομικοί να τον οδηγήσουν στο τμήμα, πλησίασαν και του ζήτησαν να βγει έξω. Όμως όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό. Ο μουσικοσυνθέτης – τραγουδιστής σε έξαλλη κατάσταση αφού φώναζε πως δεν βγαίνει από το αυτοκίνητο γιατί αποτελεί άσυλο, στη συνέχεια άρχισε να τους βρίζει χυδαία μαζί με τη σύντροφο του κάνοντας άσεμνες χειρονομίες.

Όμως η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί… Αφού εκτονώθηκε, έκλεισε προκλητικά και γρήγορα το φιμέ παράθυρο, έκανε όπισθεν αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που βρίσκονταν πίσω του και με έναν επικίνδυνο ελιγμό, προσπέρασε το περιπολικό και ανέπτυξε ταχύτητα.

Ένας δεύτερος γύρος κινηματογραφικής καταδίωξης μόλις είχε ξεκινήσει. Οι αστυνομικοί, ζητούν ενισχύσεις και πίσω από τον κ. Καρβέλα ακολουθούν δύο περιπολικά στο ένα εκ των οποίων βρισκόταν και ο διοικητής του τμήματος. Τελικά λίγα λεπτά αργότερα στη συμβολή της Βάρης – Κορωπίου με την οδό Καλύμνου καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τον ατίθασο οδηγό και με συνοδεία Εισαγγελέα (ο κ. Καρβέλας ζητούσε επίμονα να μεταβεί Εισαγγελέας στο σημείο) να τον μεταφέρουν με τη σύζυγο του στο τμήμα. Οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Καρβέλας και η κυρία Πάνια ισχυρίστηκαν πως δεν υπέπεσαν σε καμία παρανομία και πως ενήργησαν με τον τρόπο αυτό διότι φοβήθηκαν από τη συμπεριφορά των αστυνομικών.

Το καλλιτεχνικό ζεύγος, πέρασε το βράδυ στο τμήμα, νωρίς το πρωί πέρασε από τη ΓΑΔΑ, προκειμένου να περάσει από τη Σήμανση και στη συνέχεια κατέληξε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

protothema

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP