ΕΤΙΤΑ: Καταγγέλει την υπεύθυνη ψυχαγωγικού του ALTER Ζ. Κουτσελίνη ότι χειροδίκησε

>> 11/10/2008

E.T.I.T.A. - Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Δελτίο Τύπου - Καταγγελία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALTER
Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ: 586

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωσή μας καταγγέλλει το φαινόμενο της «έντασης» στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, κατά την διάρκεια των ζωντανών εκπομπών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών ή των δελτίων ειδήσεων.

Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
Η υπεύθυνη του ψυχαγωγικού προγράμματος του ALTER, κυρία Ζ. Κουτσελίνη, τα τελευταία δύο χρόνια κατά την διάρκεια των ζωντανών εκπομπών, ουρλιάζει, βρίζει, βλασφημεί σε καθημερινή βάση σε όλους τους συνεργάτες Τεχνικούς και Δημοσιογράφους.

Πρόσφατα δε, κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής «Η Ελλάδα παίζει», χειροδίκησε σε συναδέλφισσα όπως μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους Τεχνικούς. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου απευθύνθηκαν σε στελέχη της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού, και ζήτησαν να πάρουν θέση απέναντι στο τελευταίο γεγονός της χειροδικίας, λαμβάνοντας την εξής απάντηση: «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν σε ζωντανές εκπομπές Τηλεοπτικών σταθμών παρόμοια γεγονότα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα». Μετά από αυτή την δήλωση, ακολούθησε κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

Είναι γεγονός ότι:
Οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε για 15 και πλέον χρόνια στο χώρο της τηλεόρασης, προσπαθούμε καθημερινά με συνέπεια και επαγγελματισμό να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όσο αυτό περνά από το χέρι μας, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να καλύψουμε την ανοργανωσιά και την έλλειψη προγραμματισμού, ώστε να μη φανεί λάθος στον αέρα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε εργαστεί εξαντλητικά ωράρια προκειμένου να καλυφτούν έκτακτα γεγονότα.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ
- Να αμφισβητούν τον επαγγελματισμό μας.
- Να μας εξυβρίζουν, να χειροδικούν και να μειώνουν την προσωπικότητά μας.
- Να μας αποδίδουν ευθύνες τις οποίες δεν έχουμε, για να καλύψουν την ανοργανωσιά τους.
- Να γινόμαστε τα εξιλαστήρια θύματα όταν τα νούμερα της AGB δεν είναι καλά.

Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και τα πειθαρχικά της όργανα να πάρουν θέση για την κατάσταση αυτή, αφού αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και συνάδελφοι Δημοσιογράφοι του χώρου.
Καλούμε τέλος τις Διευθύνσεις των Τηλεοπτικών Σταθμών να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην ομαλή λειτουργία των σταθμών και προειδοποιούμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε ενωμένοι και δυναμικά, όποτε και όπου εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP