Τα σχέδια του RTL γιά τον ALPHA

>> 11/22/2008

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες στις διεργασίες που γίνονται στον ALPHA από τους Γερμανούς του RTL Group οι αλλαγές στο προφίλ του καναλιού που σχεδιάζονται είναι πολλές και τα πλάνα που έχουν για να γινουν εφικτά είναι σε ορίζοντα 3ετίας, δηλαδή 2009-2012. Οι επενδύσεις θα φτάσουν τα 150 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 76 εκ. θα είναι για ο νέο πρόγραμμα.

Ο στόχος είναι 5-7% αύξηση στη συνολική τηλεθέαση στο διάστημα της 3ετίας, 10% άυξηση διαφημιστικών εσόδως στο κανάλι και η δεύτερη θέση στα εμπορικά κοινά 15-44 ετών.

Η έναρξη του προγράμμτος για τη νέα season θα έιναι στις 21/9/2009 και θα περιλαμβάνει: 5-6 ελληνικές σειρές με πεδίο δράσης τα 90.000 ευρώ ανά επεισόδιο (σήμερα 60.000), εμπορική διανομή των σειρών σε DVD ή στο διαδίκτυο, παραγωγή δύο τηλεταινιών βασιζόμενες σε ιδέες που ήδη υπάρχουν στους κύκλους της RTL Group, κεντρικό δελτίο ειδήσεων εκτός υψηλού ανταγωνισμού, δημιουργία νέας μεσημεριανής και απογευματινής ζώνης εκ μηδενικής βάσης, Σαββατοκύριακο νεανικό πρόγραμμα με ξένες ταινίες σε πρώτη μετάδοση τα απογεύματα, δύο ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Super League και ενός ξένου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Κανένα πρόγραμμα δεν θα ξεπερνά τα 180 λεπτά μετάδοσης (απευθείας ή μαγνητοσκοπημένης μετάδοσης).
Επιπλέον τα σχέδια περιλαμβάνουν μετακόμιση όλων των εγκαταστάσεων του Ομίλου Alpha στην Παιανία των Αθηνών μέχρι το 2014, δημιουργία Portal Online Βιντεοθήκης, συμφωνία με έξι από εφτά μεγάλα στούντιο κινηματογράφησης για αναμετάδοση υλικού διαδικτυακά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το ύψος επένδυσης για την ψηφιακή εποχή του Alpha θα ξεπεράσει τα 110 εκατ. Ευρώ για την πενταετία μετάβασης, ο Alpha προς το παρόν είναι έτοιμος να μεταδώσει πρόγραμμα σε 16:9 (high definition), φορμάτ που θα ισχύει για όλες τις παραγωγές από το Σεπτέμβρη του 2009 και πέρα! Ο Alpha θα μεταδώσει έναν τηλεμαραθώνιο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τον Οκτώβρη του 2009.

e-radio

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP